fbpx

BREAKING Creșele și after-school-urile vor rămâne deschise în București

Creșele și after-school-urile vor rănâne deschise în București, au declarat pentru Educație Privată surse guvernamentale. Potrivit acestora, hotărârea CMSU va fi modificată.

Inițial, decizia privind închiderea școlilor în București a fost redactată cu o exprimare confuză.

Documentul nu precizează dacă after-school-urile vor rămâne deschise, iar ciclul primar de învățământ nu este menționat. În hotărâre scrie că închiderea școlilor în format fizic este valabilă pentru ”creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar”. Ciclul primar este inclus în cel preuniversitar, dar tot în acesta sunt icluse și ciclul gimnazial și liceal, care sunt menționate explicit.

Surse guvernamentale au declarat pentru Educație Privată că mai mulțioficiali au încercat să-l contacteze pe prefectul Gheorghe Cojanu, însă acesta nu a răspun la telefon, pentru a lămuri situația.

Ce prevede decizia CMSU:

“Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)” – prevede hotărârea oficială a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Dispar after school-urile din lista celor închise pentru 14 zile, deși purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar declarase pentru Edupedu.ro că nici în aceste centre nu se mai pot realiza activități față în față.

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulțumit de activitatea prefectului de București și i-a reproșat acestuia modul în care a comunicat pe subiectul închiderii școlilor.

”Situația nu poate continua așa. Oamenii au tot dreptul să fie informați, pregătiți. Nu cred că familiile din București cu copii nu au fost foarte încântate să afle duminică seara că până marți să caute soluții”, a  spus Iohannis.

”Atitudinea prefectului și modul în care a comunicat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a mai spus Iohannis.

Prefectul de București, Gherorghe Cojanu, a făcut în ultima săptămână mai multe declarații controversate. Printre acestea, faptul că duminică seara a afirmat că nu a aflat numărul de îmbolnăviri din Capitală, pentru că se afla la cumpărături. 

De asemenea, la finalul săptămânii trecute, Cojanu spunea că școlile nu vor fi închise imediat după atingerea indicelui de 3 la mie, iar autoritățile ar trebui să aștepte ca acesta să ajungă la 3,4.

Școlile, grădinițele și universitățile se închid de mâine în București, a anunțat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Activitatea didactică va fi desfășurată în sistem online.

Indicele infectărilor în București se menține peste 3 la mie, a anunțat, astăzi, Grupul de Comunicare Strategică.

Valoarea de astăzi este 3,19 , situată pentru a doua zi consecutiv peste pragul de la care poate fi pus în aplicare scenariul roșu pentru toate școlile din Capitală.

Premierul Ludovid Orban a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență (OUG) pentru părinții care vor sta acasă cu copiii, în perioada în care școlile vor fi în scenariul roșu.

”Știu că e o oarecare neliniște în rândul părinților vis-a-vis de faptul că școlile vor funcționa on-line, avem o ordonanță de urgență pregătită, astfel încât părinții să poată sta acasă cu copiii, cu 75% din salariu”, a spus Orban.

creșele și after-school-urile