fbpx

Ecaterina Andronescu: ”Încercăm să nu mai avem mai mult de 25 de elevi într-o clasă”

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat, la Realitatea Tv, că are în vedere măsuri legislative, astfel încât numărul elevilor dintr-o clasă să nu fie mai mare de 25.

”Trăim următorul fenomen: și datorită faptului că școala românească e polarizată, și avem școli foarte bune, iar altele mai puțin bune, părinții fac o presiune extraordinar de mare pe școlile bune. În școlile în care se depopulează avem foarte puțini elevi, iar în celelalte peste 30 de elevi într-o clasă. Încercăm să nu mai trecem de 25 de elevi în clase. Este o măsură care este posibilă”, a spus Andronescu.

Ea a precizat că noua Lege a Educației va intra în dezbatere parlamentară ”cel mai probabil în toamnă.”

Ministrul a adăugat că ”în ultimii 15 ani din sistemul de învățământ au dispărut 15000000 de copii. Nu știu dacă mai avem în București 3 școli în care se învață în 2-3 schimburi.” ”În 2018 s-au născut mai mulți copii ai românilor în afara granițelor țării decât în țară. Și acest lucru nu este de natură să ne bucure”, a mai spus Andronescu.

Potrivit ministrului Educației, ”sunt în construcție 2300 de creșe și grădinițe. Sunt în diferite etape. Eu cred că în 2020 sunt gata toate. Mai avem un proiect din resurse rambursabile BRCE din care rezultă 380 de grădinițe.
În total la MDRAP sunt în diferite de etape de reconstrucție, reabilitare sau construcție 5095 de școli, număr în care intră și acele 2300 de creșe și grădinițe.”