fbpx

OFICIAL Părinții pot plăti taberele pentru copii și cu vouchere de vacanţă

Photo 42828304 © Gicamatescu | Dreamstime.com https://www.dreamstime.com/editorial-stock-image-mamaia-beach-black-sea-shore-resort-romania-image42828304

Camera Deputaților a adoptat, azi, în calitate de for decizional, un proiect de lege pentru modificarea legii privind acordarea biletelor de valoare, care prevede instituirea posibilităţii ca taberele pentru copii să poată fi plătite şi cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare a fost adoptat cu 238 de voturi pentru şi un vot împotrivă, potrivit agenției Agerpres, citată de Digi 24.

Potrivit legii votate, voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele prntru copii şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor potrivit prezentului alineat se stabileşte prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului finanţelor, mai prevede proiectul.

Totodată, s-a stabilit că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede proiectul. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.