fbpx

Noul ministru al Cercetării nu crede în teoria lui Darwin

Premierul Viorica Dăncilă l-a propus pentru preluarea mandatului de ministru al Cercetării pe Nicolae Hurduc, decanul Facultăţii de Inginerie chimică şi Protecţia mediului de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi, anunță MEDIAFAX.

”Am trimis deja domnului Iohannis propunerea. Să vedem dacă va fi de acord cu această propunere. Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, un CV foarte bun, un bun comunicator, implicat în absorţia fodurilor UE şi acest lucru e foarte important pentru Ministerul Cercetării”, a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa BPN al PSD.

Într-un interviu acordat publicației Ziarul de Iași, Hirduc își mărturisea scepticismul față de teoria evoluționistă formulată de Charles Darwin.

”Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au nişte caracteristici, conştiinţa şi sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale. În special la cele de companie”, declara noul ministru.