fbpx

Nelu Tătaru, la TVR: După 15 iunie, pot fi deschise și grădinițe sau creșe de stat. Decizia este la autoritățile locale

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, în această seară, la TVR, că, după 15 iunie, autoritățile locale pot decide să deschidă și greădinițe, creșe sau unități de tip after-school de stat.

”Având în vedere că pe 12 se termină școala, cum s-ar fi terminat în mod tradițional, și părinții care primeau 75% din salariu să stea acasă cu copiii nu vor mai putea sta, am gândit că trebuie să gestionăm deschiderea creșelor, a grădinițelor private sau, dacă autoritățile locale decid, așa cum făceau în verile trecute,  că o grădiniță publică putea rămâne deschisă, dar și affter-school-urile”, a spus Tătaru. 

 

CONTEXT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că decizia privind deschiderea grădinițelor de stat în perioada verii va fi luată după Ministerul Sănătății va evalua situația epidemiologică din următoarea perioadă.

”Pentru grădinițelle de stat, așa-numitele ”grădinițe de vară”, așteptăm o evaluare a acestei perioade de relaxare. În funcție de evoluție, decizia este la Ministerul Sănătății. Ministerul ne va spune care este situația și atunci vom lua o decizie. În aceste grădinițe, nu se desfășoară cursuri în perioada verii, ci doar activități educaționale”, a declarat Anisie.

După data de 15 iunie, va fi posibilă rereschiderea unităților de tip after-school, a grădinițelor și a creșelor private, a anunțat, astăzi, președintele Klaus Iohannis. El a precizat că redeschiderea va fi ”posibilă, nu obligatorie”. Iohannis a mai spus că măsura va fi liată pentru a veni în sprijinul părinților.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, marți seară, la Digi24, că la ședința de astăzi de la Cotroceni nu s-a discutat în prezența sa despre deschiderea grădinițelor și creșelor private. Mai mult, el a spus că nici ministrul Educației nu a fost prezent la această discuție.

„Recomandarea este de a găsi modalitatea de a continua pe starea de alertă sau orice altă soluție. Cu domnul președinte s-au explorat mai multe aspecte. Starea de alertă rămâne cea mai simplă modalitate”, a spus Raed Arafat.