fbpx

Școlile private s-au oferit să preia gratuit elevi din învățământul de stat. 15 iunie, data cea mai probabilă pentru deschiderea grădinițelor

15 iunie

La întâlnirea de astăzi cu premierul Ludovic Orban, ministrul Educației, Monica Anisie și vicepremierul Raluca Turcan, reprezentanții școlilor private s-au oferit să preia gratuit elevi din învățământul de stat, pentru a rezolva problema de supraaglomerare a claselor în toamnă, a declarat, pentru Educație Privată, Oana Moraru, fondatoarea școlii Helikon.

”Am propus să participăm la această pilotare, atât în ceea ce privește numărul de copii dintr-o clasă, cât și standardizarea procesului de notare. În măsura spațiului disponibil și a numărului de copii dintr-o clasă, putem să facem acest lucru, pentru a nu supraaglomera școlile publice în toamnă. Bineînțeles, elevii vor fi preluați gratuit”, a spus Moraru.

Un alt subiect al întâlnirii de la Guvern a fost redeschiderea grădinițelor și a centrelor educaționale, în perioada verii. Data cea mai probabilă la care acest lucru va putea fi realizat este 15 iunie. Redeschiderea va fi, însă, posibilă, doar după stabilirea normelor medicale de siguranță.

În privința finanțării per capita pe care ar urma să o primească și școlile private autorizate, nu există, încă, o rezolvare concretă. Școlile și grădinițele private ar urma să primească de la stat costul standard per elev doar pentru o perioadă de o lună, însă aceste sume nu au fost încă plătite. 

 

Problema supraaglomerării claselor a fost abordată și de ministrul Educației, Monica Anisie, miercuri, la Digi 24. ”

Scenariul ăsta nu-l văd posibil, nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a vorbit și despre posibilitatea ca grădinițele și centrele educaționale să fie redeschise, în perioada verii.

“Având în vedere situația epidemiologică, la acest moment recomandarea experților a fost să nu deschidem unitățile de învățământ. Dar dacă lucrurile vor evolua în bine, și-mi doresc acest lucru, putem face pași pentru a redeschide”, a spus Anisie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.