fbpx

Anisie, despre cel mai bun scenariu pentru toamnă: unii elevi vor fi la școală, iar alții vor face cursuri online

Ministrul Educației spune că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, relatează Digi 24.

Potrivit sursei citate, Monica Anisie susține că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase. Ministrul mai spune că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online.

”Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care Ministerul Educației le are în vedere țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare, acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred, pentru că uitați ce se întâmplă în acest moment…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a declarat Anisie, la Iași.

”E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație cu care nimeni nu s-a mai confruntat până acum. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut. Ministerul Educației a dat banii necesari achiziționării de tablete

 Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie. Aici intervine și rolul profesorului de a-l ghida pe elev și de a folosi acea tabletă”, a mai spus ministrul Educației.

Monica Anisie a făcut declarațiile la Iași, după o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean.

În acest moment, la Ministerul Educației funcționează și un grup de lucru, care dezbate variantele de începere a anului școlar.

toamnă toamnă