fbpx

Anisie, despre varianta renunțării la Evaluarea Națională și Bacalaureat: ”Decizia este deja luată”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că decizia pe tema susținerii examenelor naționale este deja luată, în sensul că examenele se vor susține. Anunțul ministrului vine în contextul în care mai mulți părinți au cerut renunțarea la examene și înlocuirea lor cu media din anii de studiu.

”Sunt voci care susțin acest lucru și sunt voci care susțin că nu trebuyie să renunțăm la examenele naționale, mai ales la Evaluarea Națională. Dacă facem o ierarhie, vom vedea că acei copii care susțin Evaluarea Națională sunt avantajați. Ca să răspundem categoric, trebuie să ascultăm toate vocile. Decizia este deja luată și anume că examenul de Evaluare Națională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie”, a spus Anisie.

 

CONTEXT

Peste 5000 de părinți au semnat o petiție online, prin care este solicitată decizia de înlocuire a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului cu media obținută de fiecare elev în cei patru ani de ciclu școlar.

”In contextul pandemiei si al stresului cauzat de aceasta virus, elevii cer ca toti sa fie tratati in mod egal si sa ramana in siguranta.  Astfel, se doreste suspedarea examenelor de Evaluare Nationala, cat si cele de Bacalaureat si inlocuirea acestora cu mediile clasele V-VIII(primul semestru), respectiv IX-XII(primul semestru)”, afirmă Maria M, autoarea petiției.

Mădălina Ion, mama unei eleve care urmează să susțină Evaluarea Națională, explică pe pagina sa de Facebook, de ce nu dorește ca examenele să fie susținute în formula clasică și preferă varianta înlocuirii lor cu media școlară:

Acum, fiindca m-am obisnuit cu ideea ca activitatea mea e blocata complet, am ajuns si la subiectul 2.
Fii-mea e a VIII a, iar azi mi-a spus ca ei i se pare nedrept ca toti copiii sunt protejati in afara de ei. Merge la o scoala publica la care face cursurile impreuna probabil cu cateva sute de elevi de clasa a VIII A.
De ce oare trebuiesc sacrificati copiii astia si asa complet bulversati de carantina.
De ce ii expunem?
De ce nu sustin examen online?
De ce nu sunt repartizati dupa notele din 5-8, ca sunt foarte relevante dupa mine?
Mult mai relevante decat rezultatele la un examen facut in graba dupa o perioada de predare schiopatata si de invatare prin zoom, adica altfel si mult mai greu de inteles.
De ce suntem obligati sa mergem ca niste oi gramada la examen?
Sunt curioasa sa vad panica dupa ce stam in fata scolii si la intrare de exemplu, or sa aiba cativa febra. Tare curioasa sunt…..cum se vor mai concentra copiii si cum ne vom simti noi.