fbpx

Ministrul Educației: ”Tezele nu se mai susțin în acest an școlar”

Tezele nu se mai susțin anul acesta școlar, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, la Știrileprotv. Acestea vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă.

Ministrul Monica Anisie a declarat sâmbătă că elevii nu vor mai da anul acesta teze. 

”În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Știrileprotv.

Măsură anulării tezelor vine după ce ministerul a decis ca și olimpiadele și concursurile școlare să fie suspendate. 

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat, încă de pe 26 octombrie, că decidenții din MEC analizează varianta ca în acest an școlar să se renunțe la teze sau ca acestea să fie adaptate la formatul de educație online.

Potrivit ministrului Monica Anisie și secretarului de stat Luminița Barcari, nu este exclus ca în acest an școlar, elevii de gimnaziu și de liceu să nu mai dea tezele semestriale.

Rămâne de văzut dacă o asemenea decizie de eliminare a tezelor va fi descentralizată, luată doar în județele și școlile unde se impune sau dacă va fi aplicată la nivel național.”

”În scenariul galben elevii ar putea să susțină aceste lucrări atunci când vin la clasă, profesorul având grijă ca elevii să aibă același tip de item. Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu. Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu partenerii noștri sociali – sindicatele, parintii, elevii – vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu să fie o evaluare care să se preteze online, iar copilul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului”, a spus Barcari.