fbpx

Ministrul Anisie anunță controale la unitățile de învățământ asupra cărora planează suspiciuni de orice fel

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat în această seară că va demara o campanie anticorupție în sistemul de învățământ.

Anunțul făcut de ministru, pe pagina sa de Facebook:

Ministrul educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, declanșează o campanie împotriva corupției în sistemul de educație!

,, Susțin un sistem de educație bazat pe principii etice, în care integritatea este unul dintre pilonii de bază ai actului educațional.

Constat cu regret că există derapaje care în spațiul public acoperă rezultatele pozitive obținute de colegii mei.

Nu tolerez și nu voi tolera nicio formă de corupție manifestată în sistemul pe care îl coordonez.
Am dispus efectuarea de controale în instituțiile de învățământ asupra cărora planează suspiciuni de orice fel și nu voi ezita să sesizez organele abilitate pentru depistarea și corectarea tuturor acestor situații.

Rezultatele tuturor controalelor efectuate de Ministerul Educației și Cercetării vor fi comunicate transparent opiniei publice.”

#SpuneNUcoruptiei
#CorectitudineMoralitateOnestitate

Ulterior, ministrul a revenit cu o nouă postare:

Întotdeauna voi susține corectitudinea și integritatea, de aceea CRED cu tărie că trebuie să fie luate măsuri ferme: am dispus misiuni de control la:
▶️ Universitatea Spiru Haret
▶️ Școlile postliceale sanitare.

#FapteNuVorbe
#Luptăsituimpotivacoruptiei

CONTEXT

Procurorii DIICOT au făcut, azi, percheziţii la Universitatea Spiru Haret, într-un dosar de fraudă în care există detalii despre modul în care erau organizate examenele şi eliberate diplomele de licenţă.