fbpx

Anisie: Dacă un copil nu are nicio notă în semestrul al doilea la o materie, media din primul semestru devine medie anuală

semestrul al doilea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat, la Realitatea Tv, ce pot face elevii care nu au nicio notă la o anumită materie în semestrul al doilea.

”Dacă un copil nu a avut nicio notă, atunci media din primul semestru devine medie anuală.

Dacă acea medie este sub cinci, cadrul didactic împreună cu familia și elevul poate găsi o metodă de a face o lucrare sau un proiect și nota de la acea lucrare devine media anuală. Nu se mai ia în calcul media din semestrul întâi”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a adăugat că, pentru anul școlar 2020-2021 Ministerul Educației va pregăti ghiduri metodologice pentru recuperarea materiei din al doilea semestru.

Alte declarații făcute de Monica Anisie la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Tv:

  • Dacă trebui să existe dovezi de la profesori că fac aceste ore: Atunci când aceste cursuri se desfășurau în școală fiecare cadru didactic își completa condica de prezență. Acum fiind vorba despre cursuri online, ar putea unitatea de învățământ să realizeze condică online. Este o exagerare. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen, să ceri dovezi.
  • Tezele au fost eliminate. Situația școlară a elevilor se va încheia în conformitate cu prevederile pe care le-am transmis inspectoratelor școlare.
  • Despre faptul că la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca studenții trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere că nu vor copia la examene: ”Exagerăm să dăm declarație pe propria răspundere că nu copiem, dar aici este vorba despre autonomia universitară.”
  • Vom prelungi până la finalul anului școlar măsura ca unul dintre oprinți să poată rămâne acasă alături de copil, pentru a-l supraveghea.
  • M-am întâlnit cu reprezentanții sistemului particular și au făcut o serie de propuneri. Le avem în analiză.

 

semestrul al doilea