fbpx

Ludovic Orban, despre examenele naționale: ”Am văzut forma asta de separare, prin intermediul plexiglas”

Premierul Ludovic Orban a avansat, astăzi, ideea că la examenele naționale ar putea fi instalate în săli panouri de plexiglas, pentru a proteja sănătatea elevilor.

“Vom face dezinfectarea școlilor, niciun copil nu va intra fără mască, o să fie un număr mic de copii în clasă, suntem gata să luăm și alte forme de măsuri. De exemplu, am văzut forma asta de separare, prin intermediul plexiglas care practic permite izolarea persoanelor”, a declarat Orban.

“Profesorii de asemenea vor purta mască, deci nu cred că părinții vor trebui să se teamă de aceste examene”, a adăugat premierul.

Potrivit lui Orfban, ”până la urmă și părinții vor înțelege că există un risc minor.”

 

CONTEXT

Mai multe organizații ale elevilor au solicitat, recent, Guvernului măsuri speciale pentru organizarea examenelor naționale în condiții de siguranță.

Consiliul Național al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor din România, alături de Uniunea Liceenilor Maghiari din România, Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Asociația Vâlceană a Elevilor și Asociația Elevilor din Maramureș au cerut Guvernului României asumarea unui pachet de măsuri concrete pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor care urmează să susțină examenele naționale. 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că decizia pe tema susținerii examenelor naționale este deja luată, în sensul că examenele se vor susține. Anunțul ministrului vine în contextul în care mai mulți părinți au cerut renunțarea la examene și înlocuirea lor cu media din anii de studiu.

”Sunt voci care susțin acest lucru și sunt voci care susțin că nu trebuyie să renunțăm la examenele naționale, mai ales la Evaluarea Națională. Dacă facem o ierarhie, vom vedea că acei copii care susțin Evaluarea Națională sunt avantajați. Ca să răspundem categoric, trebuie să ascultăm toate vocile. Decizia este deja luată și anume că examenul de Evaluare Națională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie”, a spus Anisie.