fbpx

Ligia Deca participă la ședința pe tema situației sanitare. Digi 24: Unele școli ar putea fi închise

Ligia Deca, ministrul Educației, va participa la ședința de astăzi pe tema situației sanitare generată de răspândirea cazurilor de gripă, au confirmat surse din minister pentru Educație Privată.

Ședința de urgență, convocată de ministrul Sănătății, începe la ora 13:30. Potrivit surselor citate, la ședință va participa și secretarul de stat Sorin Ion

Întrunirea de urgență include și reprezentanți ai DSP-urilor din toată țara.

La ora 15:00, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, este așteptat să declare epidemie de gripă. 

Potrivit Digi 24, anunțul ar putea fi însoțit de unele măsuri de prevenție, inclusiv eventuala închidere a unor școli din zonele cu incidență mare. De asemenea, este în discuție și reintroducerea măștii de protecție în unitățile școlare, însă o decizie în acest sens încă nu a fost luată.

Știre în curs de actualizare.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a afirmat miercuri că la unitatea medicală ajung mulţi pacienţi cu infecții respiratorii care au pneumonii, iar cel puţin în ultima săptămână este mai frecvent virusul gripal, dar şi virusul sinciţial respirator decât virusul SARS-CoV-2, formele de afectare fiind severe, mai ales la persoanele cu comorbidităţi.

„Avem un număr mare de pacienţi care ajung la Institutul „Marius Nasta” cu infecţii respiratorii cu pneumonii, iar agentul infecţios, cel puţin în ultima săptămână, pare să fie mai frecvent virusul gripal şi virusul sinciţial respirator decât virusul SARS-CoV-2, aşa cum eram obişnuiţi în ultimii ani. Formele de afectare sunt severe la persoanele relativ tinere cu comorbidităţi, adică pacienţi care au afecţiuni respiratorii, dar care necesită internare pentru complicaţii. Complicaţii respiratorii şi una dintre dintre cele mai frecvente este hemoptizia şi sigur insuficienţa respiratorie”, a declarat Mahler, pentru AGERPRES.