fbpx

Klaus Iohannis vrea informații de la Ministerul Educației despre numirile făcute de PNL la inspectorate

Președintele Klaus Iohannis a reacționat astăzi la acuzațiile USLIP Iași pe tema numirii de inspectori școlari pe criterii politice.

„Voi verifica situația foarte concretă, dar din câte știu eu până acum nu se fac numiri, ci se fac numiri de interimari care trebuie să funcționeze până la sfârșitul anului școlar. Dacă aceste persoane corespund sau nu postului respectiv este, sigur, o chestiune care trebuie verificată de Ministerul Educației și voi solicita aceste informații”, a spus Iohannis.

„Evident că trebuie organizate concursuri, dar se lucrează chiar în această perioadă la o metodologie de concurs pentru inspectorii școlari generali și, cu siguranță, când ea va fi finalizată se vor organiza aceste concursuri”, a adăugat președintele.

CONTEXT

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi i-a adresat, recent, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, în care acuză PNL de continuarea practicilor de politizare în Educație. USLIP argumentează prin șapte cazuri de inspectori școlari proaspăt numiți, despre care susține că sunt membri sau activiști PNL.

Cazurile semnalate de USLIP Iași:

1. Alba Elena Ignat Membru PNL Noiembrie 2019
2. Arad Gondor Marius Membru PNL Noiembrie 2019
3. București Ionel Pușcaș Consilier local PNL – Sector 6 Decembrie 2019
4. Caraș – Severin Carina Pristavu Activist PNL Decembrie 2019
5. Dȃmbovița Sorin Ion Consilier județean PNL Noiembrie 2019 Președinte al Consiliului Național de finanțare a învățămȃntului preuniversitar (CNFIP) din ianuarie 2020
6. Mehedinți Daniela Trancotă Consilier județean PNL Noiembrie 2019
7. Neamț Mihai Obreja Consilier local PNL Ianuarie 2020
8. Suceava Grigore Bocanci Consilier local PNL Decembrie 2019