fbpx

Iohannis Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal! Nu avem în vedere un lockdown de Paști

Autoritățile vor schimba ora de la care circulația va fi interzisă, însă nu au în vedere un lockdown de Paști, a anunțat, azi, președintele Iohannis.

”Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal! restricțiile în vigoare vor fi păstrate, iar circulația va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22:00.

Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a spus președintele.

”Cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei sun t îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă.

Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare”, a adăugat Iohannis.

El a vorbit și despre situația școlilor, un alt subiect al întâlnirii de la Cotroceni.

”E un adevăr trist că avem prea multe clădiri neautorizate și neverificate. Peste 40% dintre clădirile în care funcționează școli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat”, a spus președintele.

El a adăugat că este nevoie de revizuirea reglementărilor cu privire la autorizarea clădirilor școlare.

 

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință la Palatul Cotroceni, care a avut ca subiect siguranța publică în unitățile de învățământ, a informat Administrația Prezidențială

La ședință au participat prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.