fbpx

Iohannis temporizează numirea Ecaterinei Andronescu la Educație: ”O să dureze un pic mai mult”

sursă foto: Rador

Președintele Iohannis a dat de înțeles că are rezerve în privința numirii Ecaterinei Andronescu pentru portofoliul Educației și că va temporiza luarea unei decizii pe această temă.

“Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru Învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Am fost recent la un eveniment foarte frumos la Politehnica: se împlineau 200 de ani de învățământ tehnic în românesc, eveniment la care am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus totuși dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la Minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu acum, cu surprindere, că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorința domniei sale să meargă sau numai dorința partidului sau dacă se face numai așa, o remaniere cu bucata”, a spus Iohannis.

Ecaterina Andronescu a fost desemnată de PSD să preia postul de ministru al Educației, anunță postul de televiziune Digi 24. Conform sursei citate, decizia a fost luată de conducerea PSD, la o întâlnire la care au participat președintele partidului, Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă.

Informația a fost confirmată de Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă.

Mandatul interimar al actualului ministru al educației, Rovana Plumb, urmează să expire joi.

Ecaterina Andronescu este membră a Partidul Social Democrat și președinte al Senatului Universității Politehnica din București. În 2004 ea a devenit rectorul Universității Politehnica din București. Tot în anul 2004 a fost aleasă președintele Consiliului Național al Rectorilor din România. În anul 2008 a fost reconfirmată pentru un nou mandat de patru ani în fruntea Consiliului Național al Rectorilor.

Din 1996 este membră PSD, iar din 1997 este membră a Consiliului Național PSD, al Biroului Executiv Central și Vicepreședinte al Organizației PSD a Municipiului București. Din anul 2006 este vicepreședinte al Partidului Social Democrat. A fost aleasă deputată în legislaturile 1996-2000, 2000-2004, 2004-2008 pe listele PSD, și senatoare în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016, din partea aceluiași partid. În perioada 2000-2003 a fost ministru al educației.

Din 22 decembrie 2008 și până pe 1 octombrie 2009 a fost ministrul Educației, Cercetării și Inovării în Guvernul Boc.