fbpx

Gheorghiță: Decizia EMA în privința vaccinării copiilor între 5 și 11 ani, în luna decembrie

Decizia EMA în privința vaccinării copiilor între 5 și 11 ani este așteptată la jumătatea lunii decembrie, a anunțat, azi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare.

Șeful CNCAV a adăugat că este posibil ca această decizie să fie devansată, astfel încât să fie anunțată mai devreme.

”Va exista și posibilitatea vaccinării copiilor la medicii de familie. Și avem în vedere organizarea de centre de vaccinare în spitalele pediatrice”, a mai spus Gheorghiță.

Vaccinul Pfizer-BioNTech pentru grupa 5-11 ani a fost aprobat de FDA pentru utilizare în SUA, a anunțat Reuters, pe 29 octombrie.

Este primul vaccin autorizat de instituțiile americane pentru a fi utilizat la această grupă de vârstă.

Anunțul a venit după ce un grup de consilieri ai Food and Drug Administration (FDA) a votat cu o majoritate covârșitoare pentru a recomanda autorizarea.

Vaccinul anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat producătorul american, pe 23 octombrie, potrivit agenției Reuters.

Concluziile au fost trase de speciliști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii. Potrivit companiei Pfizer, 16 copii participanţi la studiu, care au primit un placebo, s-au infectat cu COVID-19, comparativ cu 3 care au fost vaccinaţi.