fbpx

Iohannis: Angajații din Educație, pe locul al treilea în lista categoriilor cu prioritate la vaccinare

Angajații din Educație se află pe locul al treilea în lista categoriilor sociale cu prioritate la vaccinare, într-o enumerare a președintelui Klaus Iohannis.

”Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă”, a precizat șeful statului.”, a spus Iohannis.

„Ne dorim să protejăm viața tuturor românilor, să avem o relansare economică robustă și să deschidem cât mai repede școlile”, a mai spus președintele.

CONTEXT

O adresă a Ministerului Sănătății către ASSMB, obținută de Educație Privată, anunță că vaccinarea anti-COVID în România nu va fi obligatorie, ci voluntară. 

Surse guvernamentale au confirmat pentru Educație Privată autenticitatea documentului.

Potrivit surselor citate, adresa a fost trimisă și către Direcțiile de Sănătate Publică.

Documentul precizează, de asemenea, ordinea în care va fi efectuată campania de vaccinare.

Și Belgia a decis că vaccinul anti-COVID va fi efectuat voluntar. În plus, autoritățile de la Bruxelles au anunțat că acesta va fi gratuit pentru populație.

Când vor fi disponibile, vaccinurile împotriva coronavirusului vor fi administrate în mod voluntar și gratuit populației, au convenit diferiții miniștri responsabili cu sănătatea din Belgia, relatează publicația Le Soir. Scopul va fi vaccinarea a cel puțin 8 milioane de belgieni, potrivit unui comunicat publicat luni de autorități.

Grupurile prioritare vor fi stabilite pe baza avizelor științifice și a unei dezbateri la nivelul societății.

Deoarece vaccinurile sunt furnizate în flacoane multidoză care trebuie administrate în aceeași zi, cetățenii vor fi vaccinați în grupuri pe cât mult va fi posibil. Sciensano și Agenția Federală pentru Medicamente și Produse de Sănătate lucrează împreună pentru a dezvolta un plan de supraveghere. În acest scop, rețeaua flamandă Vaccinnet va fi utilizată și extinsă la toate entitățile federate.