fbpx

Germanii, îndemnați să rămână în case, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut brusc

Sursă foto: Der Spiegel

Germanii au fost îndemnați să rămână în case pe cât de mult posibil, după ce rata de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu 40%, anunță Reuters. Apelul, lansat de conducerea Institutului pntru Boli Infecțioase Robert Koch, a fost făcut în ciuda unor măsuri de relaxare a carantinei, anunțate săptămâna trecută.

Potrivit sursei citate, rata de reproducere a virusului a crescut la 1.0, după ce, pânî recent, ajunsese la 0,7. Afirmația a fost făcută de Lothar Weber, directorul Institutului Robert Koch.

Anunțul vine după ce miniștrii Educației din cele 16 landuri germane căzuseră de acord ca școlile de pe întregul teritoriu al țării să se deschidă gradual.

CONTEXT

Potrivit Digi 24, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat, în trecut, că dacă această valoare trece de 1, atunci sistemul sanitar al țării ar putea fi copleșit.

Joi, ea a avertizat asupra deschiderii mult prea bruște a economiei germane și a ridicării mult prea rapide a restricțiilor de circulație de către statele germane. Ea a mai spus că Germania merge „pe gheață subțire”, în ceea ce privește pandemia.

Germania a raportat peste 150.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, conform Universității Johns Hopkins. Numărul deceselor a crescut la 5094, a anunțat Institutul Robert Koch, joi.

 

Pe 17 aprilie, Institutul Robert Koch anunța o scădere semnificativă a ratei de infectare cu coronavirus în Germania. Autoritățile germane au precizat, însă, la vremea respectivă, că vestea bună de astăzi nu înseamnă neapărat începutul unei perioade de relaxare a restricțiilor impuse pentru combaterea coronavirusului. Pentru aceasta nu este suficientă doar scăderea ratei de infectare. Trebuie ținut seama inclusiv de existența unui număr suficient de mare de persoane care au dobândit imunitate și de capacitatea sistemului de sănătate. 

Potrivit datelor furnizate de Institutul Robert Koch, circa 81.800 de oameni au supraviețuit infectării cu coronavirus în Germania, țara având unul dintre cele mai solide sisteme de sănătate din lume.