fbpx

Digi 24: Examenul de admitere la Facultatea de Medicină București se va organiza pe Arena Națională

Foto: stadiumguide.com

Arena Națională devine, pentru o zi, amfiteatru de examene pentru aspiranții la profesia de medic, anunță Digi 24. Pe 26 iulie, candidații sunt așteptați aici să susțină examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din Capitală.

Viorel Jinga – rector UMF Carol Davila, pentru Digi 24: „Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective”.

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București sunt scoase 1.450 de locuri: Facultatea de Medicină – 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă,
Facultatea de Medicină Dentară – 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală – 170 de locuri și Facultatea de Farmacie – 140 de locuri.

Precedentul Copenhaga

Nu este pentru prima dată când o arenă sportivă este implucată în procesul educațional.

Echipa de fotbal FC Copenhaga și-a oferit propriul stadion, arena Parken, pentru a ajuta la desfășurarea cursurilor școlare, în perioada în care elevii trebuie să păstreze distanța socială, relatează Digisport.

În Danemarca, școlile publice și-au deschis porțile treptat, începând cu sfârșitul lunii aprilie, dar distanța socială recomandată este de 12 metri pătrați pentru fiecare elev. Adică de două ori mai mare decât cea recomandată adulților.

Acum, stadionul pe care evoluează inclusiv naționala Danemarcei a devenit școală pentru 200 de copii din clasele a patra și a cincea. Arena cu 38.000 de locuri le asigură elevilor suficient spațiu și le dă posibilitatea profesorilor să își țină orele fără stres. 

Lars Bo Jeppesen, directorul companiei care deține stadionul, spune că e responsabilitatea tuturor să găsească variante în această perioadă de criză. ”Trebuie să găsim soluții creative și sperăm să-i ajutăm pe elevi să aibă niște amintiri plăcute de aici”, a declarat el.

Și clubul FC Copenhaga, de 13 campion al țării, a vorbit despre ”datoria” de implicare în educația celor mici.

Profesorii noștri fac eforturi uriașe pentru a-i trimite în siguranță înapoi acasă pe copii, iar noi putem ajuta un pic”, a transmis echipa de fotbal, pe contul oficial de Twitter.

Arena Națională