fbpx

Decizie CMBSU: Masca de protecţie, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor

Masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, începând cu data de 13 septembrie, conform deciziei adoptate azi de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021″, prevede hotărârea citată de AGERPRES.

Potrivit acesteia, la nivelul Municipiului Bucureşti, rata de incidenţă cumulată la 14 zile este de 1,21 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori. 

Intenția de adoptare a acestei măsuri a fost anunțată, încă de duminică, de prefectul Alin Stoica.

„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor.

Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului.

Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Potrivit acestuia, măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată.

„Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, tot duminică, la Digi 24, că, spre finalul lunii octombrie, este posibil ca pragul de 6 la mie, cel la care școlile trec n regim online, să fie atins în Capitală.

Cîmpeanu a precizat că acest scenariu este plauzibil, dacă ritmul vaccinării nu va crește.

”În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca și Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a spus Cîmpeanu.

El a precizat că, în situația în care acest scenariu va deveni realitate, perioada în care elevi vor învăța online ”nu va fi foarte lungă”.