fbpx

Cîmpeanu: HG privind proiectul ”România Educată”, amânată pentru săptămâna viitoare

Hotărârea de Guvern privind implementarea proiectului România Educată va fi amânată cu o săptămână, pentru că încă nu are avizul Consiliului Economic și Social, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu într-o declarație transmisă către Educație Privată.

Ce spune Sorin Cîmpeanu:

“Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului de Implementare a Proiectului „România Educată” va fi pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi, 10 septembrie, așa cum a fost asumat de Guvern și anunțat de către premier si de către ministrul educației. A fost finalizata procedura de avizare interministerială.
Toate ministerele care fac parte din Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată” au avizat proiectul: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Ministerul Finanțelor; Ministerul Justiției; Ministerul Sănătății; Ministerul Apărării Naționale; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației; Ministerul Culturii; Ministerul Tineretului și Sportului.
CES se pronunța asupra proiectului DUPA obținerea avizelor ministerelor. Pentru a fi respectata întreaga procedura, Hotărârea de Guvern prezentată astăzi in Guvern va putea fi adoptată in forma finala după avizul CES, in ședința de guvern de săptămâna viitoare.”

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Programului de Implementare a Proiectului „România Educată” a fost publicat, în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Proiectul poate fi citit, integral, aici.

Toate ministerele care fac parte din Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată” au avizat proiectul: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Ministerul Finanțelor; Ministerul Justiției; Ministerul Sănătății; Minis.terul Apărării Naționale; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și