fbpx

CNSU: Părinţii pot participa la serbările școlare dacă sunt vaccinați sau au test Covid negativ

Photo 44561633 © Constantin Opris | Dreamstime.com

CNSU a propus, în seara aceasta, ca părinții să poată putea participa la serbările școlare ale copiilor, dacă sunt vaccinați împotriva COVID-19, dacă au test negativ sau dacă au trecut prin boală. Ceremoniile trebuie organizate în aer liber, mai precizează CNSU.

Propunerea CNSU trebuie validată prin hotărâre de guvern,

Ce propune CNSU: 

„Se propune ca festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății”.

Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației, a declarat, ieri, că în 2021 se pot organiza serbări școlare, dacă sunt respectate regulile epidemiologice.

Contactat de Educație Privată, Sorin Ion a explicat: ”Anul acesta, se pot organiza serbări, câtă vreme sunt respectate regulile prevăzute în legislație. Existe reguli privind adunările. Dacă organizează serbările afară, e minunat, să facă afară, respectând regulile generale, adică să fie până la 500 de persoane. Dacă sunt organizate la interior, să respecte regulile respective”

”Nu văd de ce nu le-ar face. Dacă este o școală mai mare și se depășește numărul de 500 de persoane serbările se pot organiza decalat, eventual pe cicluri școlare. Dacă limita de persoane este respectată, pot participa și părinții. E alt pas spre normalitate”, a adăugat secretarul de stat.

El a precizat că serbările respective trebuie organizate ținând cont de calendarul anului școlar: până pe 4 iunie, pentru clasa a XII-a, până pe 11 iunie pentru clasa a VIII-a și până pe 25 iunie, pentru restul claselor.”

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/editorial-stock-photo-school-opening-ceremony-crowd-students-parents-atending-image44561633