fbpx

Florida, SUA: Mesajul unei mame a cărei fiică adolescentă este internată la ATI din cauza Covid-19

Agnes Velasquez, mama unei adolescente din Florida, își amintește ultimele cuvinte pe care le-a spus fiica ei înainte ca sistemul respirator al acesteia să fie atacat sever de Covid-19.

„Mi-a spus că mă iubește”, a spus Velasquez, care și-a dus fiica la spital.
Velasquez a vorbit cu CNN într-un apel video din camera de ATI de la Broward Health Medical Center, unde fiica ei de 15 ani, Paulina, se luptă cu Covid-19 de aproximativ 10 zile.

„Ea mă poate auzi”, a spus Velásquez.
Velasquez și-a arătat fiica de aproape. Un tub de ventilator îi acoperă adolescentei o porțiune din față.
Velasquez a spus că îi spune fiicei sale în fiecare zi: „Luptă pentru viața ta”.

Mama, care se roagă pentru un miracol, pentru fiica sa, a spus că are un mesaj pentru public și mai ales pentru guvernatorul din Florida. Ron DeSantis.
„Guvernatorul ar trebui să încurajeze oamenii să se vaccineze, să poarte măști, să aplice recomandările medicilor”, a spus Velásquez.

Velasquez a spus că fiica ei, care era sănătoasă, nu a fost vaccinată înainte ca SARS-CoV-2 să-i atace corpul. Atunci când a început să se simtă rău și nu mai putea respira, adolescenta a chemat-o pe mama ei cerând ajutor.
Velasquez a spus că s-a repezit în ajutorul fiicei sale fără mască, pentru că nu credea că virusul mortal se strecurase deja în casa ei. Câteva zile mai târziu, și mama a fost testată pozitiv, în ciuda faptului că era vaccinată împotriva virusului.
„Cel mai probabil, am luat virusul de la ea”, a spus Velasquez, care a adăugat că are doar simptome minore.
Și, deși a spus că nu știe de unde s-a contaminat Paulina cu virusul, mama crede că a ar fi putut fi la școală sau la biserică.
Pe măsură ce simptomele Paulinei au devenit mai severe, mama ei a spus că adolescenta își făcea griji pentru frații ei. „A vrut ca frații ei să fie vaccinați”, a spus Velasquez.
Mama îngrijorată a spus că fiii ei sunt în curs de vaccinare. Velasquez îi ajută să își coordoneze vaccinurile din camera de terapie intensivă a fiicei sale, unde își petrece acum fiecare oră din zi, de când fiica ei Paulina s-a îmbolnăvit.

DeSantis, guvernatorul de Florida, s-a pronunțat împotriva obligației de purtare a măștii, după ce Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și-a actualizat ghidul, recomandând copiilor să poarte măști în interior, indiferent de statutul de vaccinare.
„Părinții știu ce este mai bine pentru copiii lor; prin urmare, părinții din Florida sunt împuterniciți să facă propriile alegeri în ceea ce privește purtarea măștii”, a declarat marți, purtătorul de cuvânt al DeSantis, Christina Pushaw. „Din fericire, datele indică faptul că Covid nu reprezintă un risc serios pentru copiii sănătoși, motiv pentru care școlile din majoritatea țărilor au fost printre primele instituții care au redeschis”.
Cu toate acestea, oficialii CDC spun că datele demonstrează că și copiii pot fi puși în pericol de Covid-19.
„Dacă te uiți la rata mortalității Covid la copii, anul trecut a fosy de două ori mai mare decât rata mortalității pe care o vedem în gripă într-un alt an”, a spus directorul CDC Dr. Rochelle Walensky, la CNN.

Numărul de cazuri Covid-19 la copii și adolescenți este în tendință ascendentă, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Grupul a raportat peste 38.600 de cazuri la copii în perioada 15-22 iulie, mai mult decât triplul celor raportate la sfârșitul lunii iunie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *