fbpx

Cîmpeanu: Zeci de profesori nu vor mai avea dreptul de a corecta la examenele naționale

Zeci de profesori nu vor mai avea dreptul de a corecta la examenele naționale, după ce lucrările notate de ei au avut diferențe mari de punctaj la contestații, a anunțat, în această seară, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi 24.

Acesta a precizat că decizia a fost luată în urma unei evaluări a lucrărilor care au avut diferențe mai mari de două puncte, în urma contestațiilor.

”Fiecare caz în parte va fi analizat și cel puțin interzicerea accesului la corectarea examenelor naționale va fi pusă în aplicare. E vorba de zeci de profesori. Cu regret, dar altfel nu se poate”, a spus Cîmpeanu.

”Până la un punct se poate considera eroare umană. Dar și un punct e mult poate să facă diferența între un viitor și alt tip de viitor”, a mai spus ministrul.

”Am fost zi de zi la fiecare probă. Insist că subiectele au fost corect formulate, gradul de dificultate corect stabilit, iar baremul a fost fragmentat atât de mult încât era greu să greșești. Și totuși am avut diferențe mari. Asta înseamnă că factorul uman, subiectivismul, este foarte pronunțat. Asta înseamnă că avem nevoie de o corectare de făcută de profesori care nu se cunosc între ei și de un soft tip grilă”, a mai spus Cîmpeanu.

Referindu-se la cazul elevei care a primit inițial nota 3,25, pentru ca, apoi, la contestație să fie notată cu 8,4o, ministrul a spus că nota acesteia a fost tot timpul 8, 40, dar a fost trecută greșit în borderou. ”Sper ca această elevă să aibă din nou încredere în sistemul de educație, dar cred că îi va fi foarte greu”, a adăugat ministrul.