fbpx

Mihăilă: Personalul medical nevaccinat se va testa periodic, pe propria cheltuială, dacă va crește incidența

În cazul în care în România va crește incidența COVID, membrii personalului medical și sanitar care refuză să se vaccineze se vor testa pe propria cheltuială, a anunțat, în această seară, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Ea a anunțat că Ministerul Sănătății lucrează la un proiect de act normativîn acest sens.

”Vom veni cu o propunere prin care personalul ,medical și  sanitar să se testeze periodic, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă se depășesc anumite incidențe.  Este vorba de testare rapidă sau PCR. În metodologia INSP de acum, incidența despre care vorbim este este peste 1,5 la mie. Costurile nu vor fi suportate de sistemul public de sănătate. Costurile ar trebui să fie responsabilitatea persoanei. Trebuie să își asume responsabilitatea față de pacienții cu care intră în contact”, a spus Mihăilă.

Alte declarații făcute de ministrul Sănătății, la Digi 24:

 

Ne pregătim de valul patru încă de la finalul valului trei.
Chiar dacă au crescut cazurile, persoanele vaccinate nu au risc de a dezvolta o formă severă de boală.

Sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, conform datelor CNCAV. Avem trei decese cu tulpina Delta, niciunul vaccinat.

Acest val va fi un val al nevaccinaților.

Tulpina Delta este la fel de contagioasă în orice țară. Riscă să sufere țările care au cel mai mic procent al nevaccinaților.

Oamenii de știință spun că la sfârșitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa. Ne așteptăm să se întâmple același lucru și în România.