fbpx

Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați ar putea să fie testați periodic, înainte de începerea cursurilor

Photo 213070769 © Marian Vejcik | Dreamstime.com

Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației,  Sorin Cîmpeanu. Această propunere este analizată de către Ministerele Educației și Sănătății.

 

Ministrul a punctat și reluarea cursurilor școlare în format fizic de pe data de 13 septembrie. 

60 la sută din personalul din învățământ este deja vaccinat, a arătat Sorin Cîmpeanu. „Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul educației.  

Întrebat dacă profesorilor nevaccinați le va fi interzisă intrarea la ore, acesta a spus: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”. Cîmpeanu a marcat în discursul lui și posibilitatea testării personalului din școli, pentru cadrele didactice nevaccinate. 

Frecvența testării rămâne încă o decizie pentru Ministerul Sănătății, îndreptățit de competențele medicale.

Regulile sanitare și distanțarea fizică rămân obligatorii, singura măsură restrictivă indepărtată fiind despărțitoarele de plexiglas.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/female-patient-wearing-mask-over-mouth-having-sample-taken-nose-pcr-test-covid-female-patient-wearing-mask-over-image213070769

periodic