fbpx

Klaus Iohannis, vizită în Parcul Natural Comana: „Aceste zone deosebite au un rol foarte important pentru combaterea schimbărilor climatice”

Sursă foto= Inquam Photos/ George Călin

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri, în jurul orei 10.00, în Parcul Natural Comana din județul Giurgiu. Șeful statului a declarat că prin vizita sa vrea să atragă atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate, relatează Digi24.

Știrea poate fi accesată aici:https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/presedintele-klaus-iohannis-viziteaza-parcul-natural-comana-1621583

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, scopul vizitei este de a discuta cu autorităţile planuri şi soluţii pentru a proteja parcul şi biodiversitatea lui şi de a largi accesul publicului, în scop recreativ şi educativ cu privire la importanţa protejării naturii.

„În contextul schimbărilor climatice, parcurile constituie oaze de răcoare în zilele călduroase, pot absorbi volume mari de precipitaţii căzute în intervale de timp scurte şi îmbunătăţesc calitatea aerului. Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja”, arată Administraţia Prezidenţială

„Prin vizita mea, astăzi, aici, vreau sa atrag atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate. Avem mai multe în România, ele au o imporanță deosebită pentru mediu. În același timp au importanță foarte mare dacă ne gândim la măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem într-o zi foarte calduroasă, dar vedem că pădurea menține temperatura mai joasă. Similar, pădurile rețin apa atunci când ne confruntăm cu inundații.

Am avut și la noi foarte multe fenomene meteo ieșite din comun, am avut caniculă, ploi torențiale, inundații grave în mai multe zone. Trebuie să conștientizăm importanța actiunilor care vin să combată schimbările climatice. O zonă ca aceasta, care e foarte aproape de București, are aceelași valoare ca un parc. Se ajunge foarte ușor, iar bucureștenii vin aici în număr mare. Vă felicit pentru proiectele pe care ni le-ați prezentat, care vor extinde această zonă și o vor face mai accesibilă pentru vizitatori”, a declarat președintele, înainte de a merge cu barca să viziteze împrejurimile.

Conform  Administraţiei Prezidenţiale, scopul vizitei este de a discuta cu autorităţile planuri şi soluţii pentru a proteja parcul şi biodiversitatea lui şi de a largi accesul publicului, în scop recreativ şi educativ cu privire la importanţa protejării naturii.

„În contextul schimbărilor climatice, parcurile constituie oaze de răcoare în zilele călduroase, pot absorbi volume mari de precipitaţii căzute în intervale de timp scurte şi îmbunătăţesc calitatea aerului. Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja”, arată Administraţia Prezidenţială.