fbpx

Cîmpeanu: Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru redeschiderea completă a școlilor

Toți elevii ar putea reveni la școală în București cel mai devreme miercuri. Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a transmis către Educație Privată o declarație, în care explică faptul că o revenire de marți a tuturor elevilor ar presupune ca CMBSU să se întrunească în ședință luni noaptea.

Rata de infectare în București a coborât, astăzi, sub pragul de 1 la mie.

Declarația ministrului pentru Educație Privată, integral:

Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme in aceasta seara in Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.
Practic, in acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală in București, fără diferențiere in funcție de clasa, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate crează cadrul pt ca CJSU/CMBSU sa poată decide in acord cu ISJ/ISMB și DSP.

Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ.

 Sorin Cîmpeanu a anunțat, ieri, pe pagina sa de Facebook, că ordinul comun privind scenariile în care elevii revin la școală va fi modificat, astfel încât reluarea cursurilor să nu mai fie determinată doar de rata de infectare raportată în fiecare vineri

Anunțul făcut de ministru:

Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3)
Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.
Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.
Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.
Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor.
noaptea