fbpx

Cîmpeanu: Dacă rata în Bucureşti este luni sub 1 la mie, toţi elevii se întorc marţi la şcoală

Daca rata în Bucureşti va fi luni, sub 1 la mie, toţi elevii se vor întoarce, marţi, la şcoală, a declarat, pentru Educaţie Privată, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

 

Rata cumulată în București a fost, azi, 1,06.

Cîmpeanu a precizat că a avut o discuție cu ministrul Sănătății, în urma căreia au căzut de acord să flexibilizeze ordinul comun al celor doi miniștri, astfel încât revenirea în școli să nu se mai facă doar în funcție de rata din fiecare vineri, ci în oricare altă zi a săptămânii.

Este vorba de modificareaa alineatului 3 din articolul 2 al ordinului, care urmează să fie mofificat.

Flexibilizarea prevederii legislative va fi valabilă pentru toate localitățile din țară.

Ulterior, Sorin Cîmpeanu a informat informația și pe pagina sa de Facebook:

Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3)
Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.
Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.
Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.
Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit, în şedinţa de sâmbătă, că în jurul unităţilor de învăţământ pe o rază de 50 de metri unde există „potenţial” de aglomerare la venire şi la plecare se va purta mască de către cei care vor staţiona în acel perimetru, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica, citat de AGERPRES.

„Încă nu s-a terminat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Discuţiile au continuat un pic mai mult având în vedere dificultatea de a decide de exemplu care sunt alte spaţii aglomerate. În principiu am stabilit că, în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare la venire şi la plecare şi sunt evident copii majoritatea sub 16 ani care nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesară stabilirea unui perimetru de 50 de metri în jurul şcolii. Acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru. (…) Aşa cum este în Hotărârea de Guvern rămân acele zone. Nu am adăugat nimic însă vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână în care DSP, Poliţia Jandarmeria vor monitoriza şi vor face propuneri către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus prefectul.

rata în Bucureşti