fbpx

Decizie CMBSU: Toți elevii din București pot merge de mâine la școală

Toți elevii din București pot participa, de mâine la cursuri în format fizic, a decis, astăzi, CMBSU. Anunțul a fost făcut de prefectul Alin Stoica.

Decizia vine după scăderea ratei de infectare în Capitală sub 1 și după modificarea ordinului comun ME-MS, care permite deschiderea școlilor fără să mai aștepte raportările din fiecare vineri.

7794 de elevi din București au cerut, din motive medicale, să facă în continuare cursuri online și după redeschiderea totală a școlilor, a anunțat, ieri, Hotnews, care citează date transmise de prefectul Capitalei.

 Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, duminică, pe pagina sa de Facebook, că ordinul comun privind scenariile în care elevii revin la școală va fi modificat, astfel încât reluarea cursurilor să nu mai fie determinată doar de rata de infectare raportată în fiecare vineri

Anunțul făcut de ministru:

Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3)
Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.
Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.
Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.
Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor.