fbpx

Cîmpeanu: Examenul de Evaluare Națională va avea loc după Bacalaureat

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, în cadrul unei conferințe online, că examenul de Evaluare Națională de anul acesta va fi reprogramat și va avea loc după Bacalaureat.

„Examenul de evaluare națională se va muta după examenul de bacalaureat și în acest fel încercăm să perturbăm cât mai puțin sturctura anului școlar și a anului universitar”, a anunțat ministrul, în cadrul unei conferințe World Vision – Edupedu.
CONTEXT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a confirmat existența unor discuții despre modificarea structurii anului școlar și decalarea examenelor naționale, prezentate, în premieră, de Educație Privată.

”Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru News.ro.

Oficialii din Ministerul Educației iau în calcul mai multe variante alternative pentru adaptarea școlilor la valul trei al pandemiei, au declarat surse din instituție pentru Educație Privată.

Sensul acestor masuri ar fi prelungirea la maximum a timpului în care elevii participă la ore în format fizic, au declarat sursele citate.

Una dintre variantele luate în considerare este prelungirea vacanței de Paște pe toată durata lunii aprilie, compensată cu decalarea anului școlar, astfel încât vacanța de vară să înceapă cu două săptămâni mai târziu. Astfel, conform proiectului aflat în lucru, elevii ar avea vacanță în perioada 2 aprilie-5 mai, iar vacanța de vară ar urma să înceapă pe 2 iulie.

O altă variantă, care poate fi aplicată concomitent cu prima, este decalarea datei de începere a examenelor naționale.

Măsurile sunt încă în dezbatere însă, dacă vor fi definitivate, ar putea fi legiferate prin ordin de ministru, au declarat sursele citate. 

Examenul de Evaluare Națională