fbpx

Cîmpeanu: De luni, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii. Pauzele rămân decalate

Photo 186121206 / Child Mask Off © Anna Ostanina | Dreamstime.com

Purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în curtea unităţilor de învățământ începând de luni, a transmis, către Educație Privată, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. curtea școlii

”De săptămâna viitoare, in exteriorul școlii (spatii deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a anunțat ministrul. 

Din 15 mai va f eliminată obligația de purtare a măștii în aer liber, a anunțat, ieri, președintele Iohannis. El a precizat că eliminarea acestei obligații va avea și excepții, respectiv locurile aglomerate.

Alte declaraţii ale preşedintelui:

Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! Nu este altă cale de a finaliza această pandemie cu succes. Pentru asta, în ședința de astăzi am stabilit niște ținte de vaccinare. Aș spicui dintr-un tabel. Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate.

O să vă întrebați de ce aceste date. Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare și am dorit să avem un calendar care cuprinde întreaga perioadă de vară. Așadar, ne pregătim de relaxare. Însă trebuie să fie o relaxare precaută. Noi vrem să scăpăm de pandemie, nu vrem să ne relaxăm în iunie ca să revenim cu restricții în august. Vrem să avem un calendar care ne permite să reluăm multe activități, dar care nu ne expun pericolului revenirii pandemiei în forță.

Așadar, vom avea o relaxare pas cu pas. Am elaborat calendarul, care cuprinde acești pași până pe 1 septembrie, urmând ca la sfârșitul verii să avem o reevaluare, pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste relaxări sunt condiționate de doi factori extremi de importanți – pe de-o parte, de evoluția pandemiei și, evident, de măsurat prin rata de incidență, pe cealaltă parte, gradul de vaccinare.

Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare și trebuie să ne vaccinăm. Așa de simplu este.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/happy-boy-taking-off-his-medical-protective-mask-breathing-air-smelling-flowers-lilac-cheerful-caucasian-child-sunny-day-image186121206

curtea școlii