fbpx

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu

Conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică, Capitala intră de astăzi în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, față de 2,97 cu o zi în urmă.

Atunci când incidența cazurilor COVID-19 trece de 3 la mie, sunt impuse restricții în ceea ce privește funcționarea localurilor, cinematografelor sau a sălilor de fitness. De asemenea, de la acest prag este luată în calcul rata de vaccinare în rândul angajaților din școli. Dacă procentul este sub 60%, școlile trec la cursuri online, iar grădinițele se închid. scenariul roșu

Cea mai mare incidență în București este în Sectorul 1, iar cea mai mică în Sectorul 3:

→ Sectorul 1 – 5,48
→ Sectorul 2 – 3,40
Sectorul 3 – 2,57
Sectorul 4 – 2,22
Sectorul 5 – 2,91
Sectorul 6 – 3,26

În acest context, conform declarațiilor Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, aproximativ 50 de  şcoli din Bucureşti ar putea trece în sistem online de săptămâna viitoare dacă procentajul de vaccinare al cadrelor didactice din acele unități nu va fi peste 60%. 

Pentru a intra în vigoare noile restricții este necesară o decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București, care, potrivit Prefecturii, va avea o ședință de la ora 15.00.

Știre în curs de actualizare.