fbpx

Prima tranșă de vaccinuri pentru grupa 5-11 ani va fi livrată în perioada 21-25 ianuarie

În perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, este vorba despre 114 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată.

Pe 25 noiembrie 2021, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer pentru imunizarea anti-Covid a copiilor din grupa 5-11 ani.Vaccinul, care se numește Comirnaty, va fi administrat în două doze a câte 10 micrograme, la intervale de trei săptămâni, sub formă de injecție în partea superioară a brațului, a recomandat Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Pe 17 octombrie 2021, companiile Pfizer și BioNTech au depus la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) documentele necesare pentru autorizarea vaccinului la grupa 5-11 ani, anunța, la vremea respectivă, Reuters.

Vaccinul anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat în luna octombrie producătorul american, potrivit agenției Reuters.

Concluziile au fost trase de speciliști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii. Potrivit companiei Pfizer, 16 copii participanţi la studiu, care au primit un placebo, s-au infectat cu COVID-19, comparativ cu 3 care au fost vaccinaţi.

Deoarece de două ori mai mulţi copii din cei 2.268 de participanţi la studiu au primit vaccinul comparativ cu placebo, acest lucru echivalează cu o eficacitate de peste 90%.