fbpx

BREAKING Şefa ISJ Argeş a fost demisă de ministrul Educaţiei

Liliana Murguleţ, şefa ISJ Argeş, a fost demisă din funcţie în această după-amiază. Informația a fost confirmată pentru Educație Privată de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a precizat că a semnat, deja, ordinul de demitere, dar și pe cel de numire al noului inspector general în județ.

Funcția a fost preluată de Alina Ramona Manea, directoarea Colegiului Național I.C. Brătianu.

CONTEXT

Liliana Murgulet, sefa ISJ Argeș, a fost acuzată de publicația locală Știri de Pitești că a a înscris elevi de liceu in partid, pentru a-i asigura lui Gelu Tofan poziția de lider al PNL Pitești.

Publicația citată afirmă că Murguleț a făcut acest demers în ciuda faptului că, potrivit convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanți pana la 31 decembrie. Astfel, conform surselor Știri de Pitești, sefa ISJ Argeș a adus în partid mai mulți elevi de la liceul Dima si alte instituții, in timp ce membri vechi nu au fost lăsați sa voteze. 

Contactată de Educație Privată duminică, Liliana Murguleț a declarat: ”E o minciună grosolană. Nu am nici cea mai mică legătură cu ce se afirmă în respectivul articol”.

Cristian Mădălin Naciu, elev de 17 ani, a recunoscut, într-un scurt interviu acordat Educație Privată, că a votat la alegerile în care organizația PNL Pitești și-a ales conducerea.

Naciu este născut în decembrie 2003. El va împlini 18 ani abia în decembrie 2021. Cu toate acestea, spune că s-a înscris în PNL încă din toamna anului trecut, când avea 16 ani.

Numele și datele sale personale, împreună cu precizarea că și-a plătit cotizația, apar în documentele ședinței de la PNL Pitești, obținute de Educație Privată din surse oficiale. Redacția a decis să anonimizeze datele personale ale tânărului.

Legea partidelor politice prevede, la articolul 6, că pot fi membri ai partidelor politice cetățenii care, potrivit Constituției, au drept de vot.

Discuția dintre Educație Privată și Cristian Naciu:

  • Ați votat la alegerile din weekendul acesta pentru noua conducere PNL Pitești?
  • Da, am votat.

 

  • De cât timp sunteți membru de partid?
  • M-am înscris anul trecut, nu mai știu exact când.

 

  • Era vară, era iarnă?
  • Era toamnă. Da, în toamna trecută m-am înscris.

 

  • V-a îndemnat doamna Murguleț, șefa ISJ, să intrat în partid și să votați?
  • Nu o cunosc pe doamna Murguleț.

 

  • Dar de ce v-ați înscris într-un partid, la vârsta de 16 ani?
  • Pentru că tatălui meu îi place politice.

Contactat de Educație Privată, politologul Cristian Pârvulescu a confirmat că doar persoanele majore pot vota la alegerile interne ale organizațiilor de seniori. ”Tinerii minori pot vota cel mult la organizațiile de tineret. La organizațiile mari nu pot să voteze, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Legea partidelor politice este clară”, a spus Pârvulescu.