fbpx

BREAKING Secretarul de stat Luminița Barcari a demisionat

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Luminiţa Barcari a demisionat din funcţie.

Informaţia a fost confirmată, miercuri, pentru AGERPRES, de purtătorul de cuvânt al MEC Cristian Tănase.

Luminiţa Barcari era secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar.

În toamna aceasta, candidatura Luminiței Barcari la alegerile locale a deveni subiect de controversă publică, după ce aceasta și-a luat concediu de odihnă cu o săptămână înainte de deschiderea școlilor, pentru a se ocupa de campania electorală. În cele din urmă, ea a pierdut cursa pentru șefia Consiliului Județean Ialomița.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, pe 13 septembrie, că secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Luminița Barcari este în concediu de odihnă, exact în perioada în care deschiderea școlilor era subiectul principal pe agenda publică. 

Întrebată de jurnaliști, la o conferință de presă, unde este secretarul de stat pentru preuniversitar, Monisa Anisie a răspuns: „Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar este în concediu în acest moment.”

Secretarul de stat Luminița Barcari a explicat, în aceeași zi, pentru Educație Privată circumstanțele în care a decis să își ia concediu de odihnă în perioada în care se află în campanie electorală pentru șefia Consiliului Județean Ialomița.

”Formula juridică cea mai potrivită a fost concediul de odihnă. Am stat la minister până pe 7 septembrie, când s-au aprobat toate actele normative pentru începerea anului școlar, metodologiile și noul ROFUIP. După ce am intrat în concediu, am fost in legatură cu colegii mei, cu inspectorii generali, stiu ce s-a discutat și am participat la decizii”,a  spus Barcari.

Întrebată de Educație Privată de ce a ales varianta concediului și nu pe cea a demisiei, Barcari a răspuns: Nu mi-am dsat demisia pentru că am considerat că pot să îmi continui activitatea în această formulă pentru trei săptămâni. Dacă eram în spital sau în izolare, tot aș fi ținut legătură cu colegii mei și cu activitatea din minister”. În orice situație, aș fi fost în legătură cu ei. Avem specialiști foarte buni, toate actele normative au trecut și pe la mine. Toate metodologiile au fost discutate și cu mine, am muncit la metodologii și la ROFUIP.”

În luna iulie, Barcari declara pentru Educație Privată că intenționează să se autosuspende din funcția de secretar de stat, în perioada campaniei.

”Voi candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița și mă voi autosuspenda din funcția de la minister. Dacă voi câștiga alegerile, atulnci voi rămâne la Consiliul Județean”, a declarat Barcari pentru Educație Privată.

Ea preciza, la vremea respectivă că va pune în practică această decizie în funcție de momentul la care data organizării alegerilor și calendarul electoral vor fi cunoscute.

În cele din urmă, secretarul de stat a ales varianta concediului, în locul celorlalte variante: autosuspendarea sau demisia.