Anisie: Elevii cu febră ar putea da bacalaureatul cu subiect de rezervă. Cei bolnavi, la domiciliu sau în spital

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Digi 24, că există o procedură prin care elevii care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius în ziua examenului pot da examenul în aceeași zi, cu subiect de rezervă, după încheierea sesiunii de dimineață. Anisie a precizat că elevii bolnavi sau izolați pot solicita să dea examenul la domiciliu sau în spital, printr-o procedură specială.

Ministrul a adăugat că urmează noi reglementări în acest sens, care vor fi discutate și cu Ministerul Sănătății.

Precizările ministrului despre copiii cu febră mai mare de 37,3 grade Celsius: ”Există o procedură prin care pot da examenul cu subiect de rezervă, după ce se încheie examenul de dimineață”

Ce a spus ministrul despre copiii bolnavi sau în izolare: ”Aceste prevederi au existat de ani de zile. Au fost copii care au dat de exemplu în spital sau la domiciliu. Ester o măsură care s-a practicat ani de zile, pe moptiove medicale. Comisia Națională de Bacalaureat putea să aprobe aceste condiții speciale. Părintele solicitră comisiei județene de bacalaureat susținerea probei în condiții speciale, iar inspectoratul prin comisia judeșțeană solicită ministerului”.

În privința sesiunii de bacalaureat din luna august, Anisie a explicat că , ”era deja prevăzută în calenmdar sesiunea a doua. Acum, măsura e și pentru cei care nu au posibilitatea de a se prezenta la examen. Metodologia de examern de Bacalaureat”.

CONTEXT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, recent, că elevii cu probleme medicale vor putea să susțină Evaluarea Națională într-o a doua sesiune, care va începe pe 29 iunie. De asemenea, și pentru Bacalaureat va exista a doua sesiune, care va avea loc în luna august.

“Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Deci Evaluarea Națională se va face incepând din 15 iunie așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de bacalaureat. Însă a apărut o problemă, pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi când se ține examenul. Este posibil să vină copii si sa se constate ca au febră și nu pot să intre la examen. (…) Vorbvesc de Evaluarea Națională, care se ține începând cu 15 iunie. Pentru copiii  care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați cu familia la domiciliu, deci pentru motive medicale, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie”, a spus Iohannis.

spital