fbpx

Adrian Streinu Cercel, demis de Nelu Tătaru de la șefia comisiei științifice anti-COVID 19

Ministrul  Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi că l-a demis pe Adrian Streinu Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID 19, din Ministerul Sănătății.

”Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a spus Tătaru.
Potrivit Digi 24, Cercel va fi înlocuit de Adriana Pistol, de la Institutul de Sănătate Publică.
Dmiterea survine după ce Adrian Streinu Cercel propusese un plan de relaxare a restricțiilor în care persoanele de peste 65 de ani ar fi urmat să fie izolate la domiciliu  pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțite obligatoriu  de familiile lor.
Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului și a fost respins, categoric și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Proiectul a generat reacții negative în rândul opiniei publice, fiind criticat inclusiv de președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a calificat ideea drept aberantă, inacceptabilă și totalitară.„În nici un caz statul nu va veni să impună asemenea măsuri care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul 21​”, a subliniat președintele.

Președintele Iohannis a mai condamnat incidentele violente care au avut loc în weekend în mai multe orașe din țară unde au avut loc confruntări în stare între mai multe persoane din comunitățile de romi și forțele de ordine.

De asemenea, șeful statului a arătat că dacă toate condițiile sunt îndeplinite, atunci se poate discuta relaxarea măsurilor restrictive după data de 15 mai.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat, de asemenea, că nu ia în considerare acest proiect.

„În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, se precizează într-un comunicat al GCS.