fbpx

110 școli din București au cerut în ultimele 24 de ore să intre online

110 de școli din Capitală au solicitat să intre online, în baza deciziilor luate de Consiliile de Administrație, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Dintre acestea, doar 9 au făcut această solicitare din cauza infectărilor, iar celelalte, în baza articolului 3, alineatul 2, din ordinul comun, care le dă posibilitatea unei astfel de decizii independent de numărul de cazuri Covid înregistrate.

Conform procedurilor, 91 de solicitări de suspendare au fost trimise direct la Inspectoratul școlar din București, iar celelalte nouă au avut nevoie de aviz epidemiologic de la DSP.

LISTA COMPLETĂ A ȘCOLILOR DIN BUCUREȘTI CARE AU SOLICITAT TRECEREA ONLINE:

Lista unitati online_12.10_Art. 3.2

Toate unitățile școlare care vor cere să treacă în format online vor avea solicitarea aprobată, a declarat, ieri, pentru Educație Privată Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

Toate școlile care solicită trecerea în online vor avea solicitările aprobate, cu sau fără avizul DSP. Dacă aleg să ceară în baza articolului 3, alineatul 2, nu e nevoie de avizul DSP. Am discutat cu ISMB și voi discuta și cu inspectoratele școlare și vor aviza aceste cereri”, a spus Cîmpeanu.

Ce prevăd articolele din ordinul comun menționate de ministru:

Art. 3, alineatul 2:

În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online, cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art.6.

Art. 6, alineatul 9:

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al  DSP/DSPMB.