fbpx

Ștefan Pălărie: Sunt șanse foarte mari ca din ianuarie să avem din nou profesori în stradă

Senatorul USR Ștefan Pălărie afirmă că, dacă informațiile potrivit cărora Guvernul își va încălca angajamentul față de sindicate se confirmă, în ianuarie este probabil să iasă din nou profesori în stradă.

„Eu cred că, dacă mă întrebați, sunt șanse foarte mari ca din ianuarie să avem din nou profesori în stradă și asta nu ne va ajuta, în mod evident. Dar în momentul în care vedem că există bani pentru pensii speciale în continuare, există bani care sunt sparți pe achiziții, pe BMW-uri și pe alte lucruri, dar nu sunt bani pentru viitorul țării, atunci este limpede că Guvernul are o intenție malefică de a distruge educația”, a declarat Pălărie, potrivit Euronews România.

 

„Deci, după ce că avem acum două zile rezultate PISA proaste, imediat după aceea Guvernul anunță că își va încălca promisiunile care au stins conflictul de muncă. Asta, pentru mine, este absolut inacceptabil și greu de înțeles”, a adăugat senatorul USR.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență consultat de Digi24, salariile de bază brute ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic se majorează în anul 2024 după cum urmează:

– începând cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

– începând cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.