fbpx

Sorin Ion: Există o mentalitate în rândul oamenilor, de a încerca să nu transmită situații

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, în contextul cazului de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, că există o mentalitate care îi determină pe oameni să nu raporteze situații de acest tip.

 

„Doamna ministru Deca a transmis că pe anul în curs nu s-a finalizat colectarea de date, și Ministerul Educației în raportul pe combaterea violenței, în datele culese din școli își face propria bază de date. Problema aici e că există o mentalitate în rândul oamenilor, de a încerca să nu transmită situații”, a declarat Sorin Ion, citat de Digi 24.

„După cum știți, încă de la începutul anului avem un act normativ foarte detaliat, vorbim de procedură pe orice fel de violență, de la cea de limbaj, fizică și în mediul online și sunt detaliate informațiile pe care trebuie să le știe un director de școală,un consilier. E o obligație a directorului să apeleze numărul 119 când există un caz de violență. Soluția nu e doar la unitatea de învățământ”, a adăugat secretarul de stat.

E o obl a dir să ape nu când exi un caz de vio. Sol nu e doar la uni de în, a ad secr de stat sv wh wh ak ei oa os ka us ks gw

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.