fbpx

Ciolacu către Deca: Să preluaţi propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă

Prim-ministrul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrei Educaţiei, Ligia Deca, să preia propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discute „rapid” cu sindicatele.

 

Protivit AGERPRES, piemierul a amintit că procesul de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică presupune şi îndeplinirea acestei cerinţe.

 

„Să preluaţi propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discutaţi rapid cu sindicatele. Ca să aderăm la OCDE, obiectiv strategic al României, trebuie să îndeplinim această cerinţă legitimă. Şi ştiu că toţi părinţii elevilor din România au aceeaşi aşteptare de la sistemul de învăţământ!”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, în şedinţa de Guvern.

 

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, pe 15 ianuarie, la Antena 3, punctul său de vedere referitor la plata diferențiată în cadrul nai multor categorii profesionale. Printre acestea, și profesorii.

 

„Dacă tot vrem, trebuie să ordonăm această țară, trebuie să creăm o medie. Nu pot să existe medici în orașele mari, dezvoltate, care să câștige peste 15.000 de euro și un medic din zona rurală să câștige o sumă foarte mică, trebuie să existe o echitate socială.

Nu pot să accept că un profesor care are 10 olimpici să fie plătit la fel cu unul în care toată clasa nu a luat Bacalaureatul”, a transmis premierul, în intervenția citată.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.