fbpx

SNSPA nu va participa la greva generală din învățământ

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) anunță, într-un comunicat, că nu va lua parte la greva generală din învățământ declanșată de sindicate.

”SNSPA nu va intra în grevă. Toate activitățile didactice se vor desfășura în conformitate cu planificarea inițială”, transmite instituția de învățământ superior.

 

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, fost ministru al Educației (2012-2014), face apel la calm, responsabilitate și respect pentru binele comun, al tuturor celor implicaţi: cadre didactice, părinți, elevi și studenți:

 

“Revendicările sindicatelor din învățământ trebuie să fie tratate cu seriozitate, dar nu prin grevă se rezolvă problemele semnalate. Elevii și studenții trebuie să fie prioritatea noastră. Se apropie examenele naționale, Bacalaureatul, sesiunea din vară, examenele de finalizare a studiilor de licență și de masterat. Trebuie să dăm dovadă de calm, responsabilitate și respect, față de viitorul acestor tineri.

 

Îi cunosc foarte bine pe liderii tuturor sindicatelor din educație. Știu că sunt oameni responsabili și sunt convins că vor da curs dialogului social, nu confruntării.”

 

Peste 100.000 de angajați în învățământ vor participa la greva generală care începe luni, în urma eșecului negocierilor dintre sindicate și Guvern, a anunțat liderul FSLI Simion Hăncescu.

”Din 145.000 de membri FSLI sunt peste 100.000 care intră în grevă. Contractul de muncă e un act care nu poate conține referiri la salarizare. Deci nu se va întâmpla mâine nimic care să desamorseze. Au decalat până în ianuarie, deși trebuia să fie gata în iunie. Aveau timp la Ministerul Muncii să lucreze în paralel cu legea pensiilor. Ceva nu este în regulă”, a declarat Simion Hăncescu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.