fbpx

Șeful PSD Maramureș: Noua Lege a educației bulversează sistemul de învățământ și statutul profesorilor

Gabriel Valer Zetea, șeful PSD Maramureș, afirmă, pe pagina sa de Facebook, că, la o întâlnire la care a participat și Antoaneta Bolchiș, secretar de stat în Ministerul Educației, cei prezenți s-au declarat îngrijorați de noul proiect al Legii educației.

Zetea a anunțat și înființarea unui grup de lucru, care va propune amendamente la proiect.

Antoaneta Bolchiș este. de asemenea, membră a organizației PSD Maramureș. Ea a devenit secretar de stat după ce a fost propusă de social-democrați pentru această funcție. Bolchiș a distribuit pe pagina sa de Facebook postarea lui Zetea, fără să facă vreun comentariu suplimentar.

Ce spune Gabriel Valer Zetea:

Ieri, la sediul PSD Maramureș am analizat, împreună cu secretarul de stat PSD în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchis, cu inspectorul școlar general Mihai Pop, cu subprefectul județului Maramureș, Crina Fiorela Chilat dar și cu reprezentanți ai sistemului de învățământ, proiectele de lege ale educației aflate în dezbatere publică până în 24 august.

Cei prezenți la întâlnire și-au exprimat îngrijorarea cu privire la mai multe aspecte cuprinse în acest proiect de lege astfel că, după câteva ore de discuții s-a decis constituirea unui grup de lucru care va pregăti observațiile pe care le au cei avizați. În urma analizei pe care am făcut-o împreună cu colegii mei am stabilit că foarte multe dintre modificările propuse ar bulversa extrem de mult atât sistemul educational cât și statutul profesorilor, iar grupul de lucru constituit va puncta toate aceste nereguli pe care, personal, le voi depune în Parlament ca și amendamente la proiectul de lege.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.