fbpx

Secretar de stat: Bursele elevilor vor fi plătite obligatoriu pe data de 15 a lunii următoare

Bursele elevilor vor fi plătite obligatoriu pe data de 15 a lunii următoare, anunță secretarul de stat Florian Lixandru.

„Practic, așa cum se plătesc salariile, așa se plătesc și bursele. Pe data de 15 a fiecărei luni, unitatea de învățământ este obligată să plătească bursele elevilor pentru luna încheiată”, a spus Lixandru, citat de România Tv

Conform secretarului de stat, elevii vor beneficia de bursă „încă din prima zi de școală”: „Pentru elevii de clasa a V-a și pentru elevii de clasa a IX-a, bursele de merit, respectiv bursele de studiu se acordau după primul semestru. Acum, elevii din învățământul gimnazial și elevii din învățământul liceal vor beneficia de bursă de studiu și bursa socială încă din prima zi de școală”.

Elevii de clasa a V-a vor putea să ia bursă în funcție de calificativele de ‘bine’ și ‘foarte bine’ din clasa a IV-a, potrivit lui Florian Lixandru: „Pe baza calificativelor primite în clasa a patra, pot beneficia de burse de studiu și burse sociale elevii care au obținut calificative de bine și foarte bine pe parcursul clasei a IV-a. Iar în ceea ce privește elevii de clasa a IX-a, bursa de studiu, bursa de merit și bursa socială se vor acorda pe baza mediei de admitere în liceu, conform acestui ordin care stabilește criteriile de acordare a burselor sociale”.

.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.