fbpx

Școala unde s-a prăbușit tavanul unei clase va fi reabilitată cu fonduri europene, anunță primarul comunei

foto: turnulsfatului.ro

Școala din județul Sibiu, unde tavanul din rigips al unei clase s-a prăbușit și patru elevi au fost răniți, va fi reabilitată cu fonduri europene, anunță primarul comunei. Elevii care învăţau la etajul I al şcolii vor fi mutaţi, potrivit ISJ.

Imediat după incidentul de miercuri din satul Alămor, la fața locului a ajuns și primarul comunei Loamneș, Maria Greavu. Ea a dat asigurări că școala va fi reabilitată cu 500 de mii de euro, din fonduri europene.

„Sala de clasă a fost renovată ultima dată în anul 2004, iar la deschiderea ușii s-a produs curent și s-a desprins tavanul din rigips. Copiii nu erau în clasă, atunci intrau în clasă și câțiva au fost răniți ușor. Au lovituri minore. Corpul acesta de clădire a fost renovată ultima dată în anul 2004. Acum chiar suntem în procedură de reabilitare a întregii școli, printr-un proiect de fonduri europene în valoare de 500 de mii de euro. Avea toate avizele de funcționare, mai puțin cel de la ISU, care era cuprins în reabilitarea despre care v-am vorbit”, a spus pentru Turnul Sfatului primarul Maria Greavu.

În sala de clasă se aflau patru elevi la momentul prăbușirii tavanului. Două fete și doi băieți, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, au acuzat dureri la membrele superioare și dureri cervicale.

Directorul școlii spune că cei mai mulți dintre copii erau în pauză, clasa simultană era formată din 13 copii de a V-a și a VIII-a.  

„Tavanul de rigips a căzut într-o sală de clasă unde se învăța simultan: erau elevi de-a V-a și de-a VIII-a. În total erau 13 elevi. Incidentul s-a petrecut în pauză când patru dintre elevi au intrat din nou în clasă. Geamurile erau deschise să se aerisească și din cauza curentului creat la deschiderea bruscă a ușii, tavanul s-a desprins. Vreau să subliniez că nu a căzut tot tavanul dintr-o dată și așa a fost evitată o nenorocire. Copiii au fost răniți ușor”, a declarat Gheorghe Banciu pentru Turnul Sfatului.

„În urma informaţiei primite, ISJ Sibiu a realizat o inspecţie tematică la Şcoala Gimnazială Alămor. S-a constat că tavanul fals al clasei s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 70 metri pătraţi. Au fost surprinşi patru elevi, două fete şi doi băieţi, aceştia fiind în spatele clasei, tavanul prăbuşindu-se dinspre uşă către spatele clasei”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Constantin Dincă.

Elevii care învăţau la etajul I al şcolii din satul Alămor vor fi mutaţi, începând de joi, în corpul de clădire alăturat, care este mai nou.

Elevi răniți la o școală din județul Sibiu, după ce tavanul unei clase s-a prăbușit

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.