Școala Metropolitană A.R.C este în sărbătoare!

Azi aniversăm 12 ani de construire pas cu pas a unei comunități, Școala Metropolitană A.R.C.!

“Prin tot ceea ce am făcut și facem, dorim să formăm un om curios şi independent, care îndrăgeşte artele, minunile lumii fizice și oamenii, care este conştient de calităţile sale şi învaţă să le folosească. Ne simțim responsabili pentru cum va arăta  povestea copiilor noștri!”- Daniela Costachel, Manager Şcoala Metropolitană A.R.C.

Credem că fiecare copil poate schimba lumea într-un mod profund, daca înzestrarea sa naturală este valorificată într-un mediu stimulativ!

Credem în puterea comunităţii educaţionale formată din toţi cei care susţin copiii în drumul lor spre maturitate, în timpul şi dincolo de parcursul şcolar, pe tot parcursul vieții!

Credem în devenirea prin cunoaștere, învățarea prin practică și dezvoltarea personală ca modalitate de a dobândi bucuria de a fi!

Credem în libertate, drepturi şi şanse egale pentru toţi, în responsabilitatea civică!

 Ceea ce iubim  la ceea ce facem  este starea aceea de neprețuit a uimirii în fața descoperirii puterii comunității.  Am construit un spațiu deschis pe care îl imbunătățim  continuu. Un spațiu de educație alternativ! O comunitate.Descoperiți acest spațiu: această comunitate de elevi, profesori, părinți, parteneri care ne susțin. Urmăriti dovezile unei școli reziliente!

Școala Gimnazială Metropolitană ARC este acreditată prin ordinul de ministru nr. 3653 din 29.04.2013 pentru nivelul primar și ordinul de ministru nr. 3856 din 30.03.2020 pentru nivelul gimnazial.
Despre Școala Metropolitană A.R.C.

Am pornit la drum in 2008 cu acest gând: cum educăm un copil, ACEST copil al generaţiei Z, să devină o fiinţă funcţională şi fericită în această lume complexă şi dinamică a sec al XXI-lea, să crească fără teama că povestea lui nu are sens.

Ne dorim să formăm un om curios şi independent, de-a lungul întregii vieți, un cetăţean responsabil şi implicat în schimbarea socială, care îndrăgeşte artele, minunile lumii fizice și oamenii, care este conştient de calităţile sale şi învaţă să le folosească pentru a rezolva problemele complexe cu care se va confrunta.

Şcoala Gimnazială Metropolitană A.R.C. constituie un spaţiu comunitar care oferă o atmosferă de deplină armonie, toleranţă şi întelegere, a egalităţii de şanse şi a multiculturalismului. Pe de altă parte, prin abordarea transdisciplinară a procesului de predare-învăţare promovăm ocrotirea şi perpetuarea valorilor naţionale, a tradiţiilor culturale specifice, în contextul european.