fbpx

Școala din Curcani a mai câștigat o finanțare PNRR. Elevii de gimnaziu vor merge la teatru sau muzeu

Toți elevii de gimnaziu care sunt înscriși la școala din Curcani vor merge la teatru sau muzeu, grație unui proiect de finanțare prin PNRR câștigat de unitatea de învățământ.

Anunțul a fost făcut de Viforel Dorobanțu, directorul școlii:

”Locul 18 din 181! Nu e chiar rău!

Am mai câștigat o finanțare PNRR!
Toți copiii de gimnaziu vor merge la teatru/muzeu, de câteva ori, cu transport și masa asigurate! Cei din preșcolar si primar vor avea parte de activități locale, cu profesioniști!
Foarte bun PNRR-ul ăsta!
Dacă ratăm ceva, noi suntem vinovați!
Nimeni altcineva!”
Viforel Dorobanțu, directorul care a inovat curriculumul școlar la Curcani, a fost premiat la Gala AVE din anul 2022, unde a câștigat distincția Directorul Anului pentru Inovare.
Unitatea de învățământ este școală pilot din 2021. În această pilotare, Viforel Dorobanțu a propus o nouă arhitectură curriculară, aducând câteva noutăți notabile:
  • studierea fizicii începând cu clasa a V-a și a chimiei începând cu clasa a VI-a;
  • renunțarea la lucrările scrise la limba română și matematică (lucru preluat și de Ministerul Educației, începând cu anul școlar 2022-2023); 
  • scăderea numărului de ore la matematică de la 4 la 3.

 

Proiectele derulate de Viforel au implicat 60 de elevi care au început studiul fizicii din clasa a V-a și 60 de elevi care au început studiul chimiei din clasa a VI-a. Mai mult, acestea au contribuit la scăderea ratei de absenteism de la 40% la 10% și procentul de elevi corigenți la matematică, limba română, fizică, chimie, limbi străine de la 30% la 15%. Similar, în biblioteca Kinderpedia au fost adăugate 60 de teme de proiect alese de elevi, care pot fi consultate oricând, de toți elevii școlii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.