fbpx

Salariile profesorilor – o nouă zi, o nouă încurcătură. Măririle vor fi scoase din OUG

Majorările salariale pentru personalul din Educație vor fi trecute într-un alt act normativ, după nici 24 de ore de la încurcătura Ministerului de Finanțe. Sindicaliștii au mers la Ministerul Educației pentru a relua discuțiile, relatează Digi24.

„Se va emite ordonanță separată. Acum mergem la Ministerul Educației, pentru că avem o problemă. La funcțiile de conducere nu se pot repara acele inechități”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

După discuțiile de la Palatul Victoria, sindicaliștii din Educație au tras niște concluzii. Din „ordonanța trenuleț” se vor scoate majorările salariale pentru Educație, nu vor mai apărea astăzi pe ordinea de zi. Aceste majorări vor fi date printr-un act normativ, pentru că, în primul rând, nu era foarte bine stipulat în această OUG care sunt salariile care cresc, cu cât exact, potrivit Digi24.

„În «ordonanța trenuleț», pe forma care a intrat în transparență decizională, nu mai figurau funcțiile de conducere. Figura personalul didactic de predare, auxiliar, nedidactic și atât. Atunci lucrurile acestea trebuiau corectate”, a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Eduaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Chiar dacă se dau în două etape, nu fiecare angajat din Educație va primi o majorare în medie de 20%. Fiecare va primi în funcție de cât a rămas din grila anterioară să crească. Printr-un alt act normativ, vor fi mai detaliate majorările salariale. Sindicaliștii trebuie să discute o nouă grilă, mult mai detaliată și mult mai clară pentru oamenii care lucrează în acest moment în Educație. Vor fi majorări de până la 20%, atât pentru personalul didactic, nedidactic și cel auxiliar.

Guvernul a corectat ordonanța de urgență publicată în dezbatere publică miercuri și a modificat procentul cu care vor fi majorate salariile profesorilor de la 1 ianuarie, după ce inițial anunțase o creștere de doar 8% față de 13% cât era agreat.

La câteva zeci de minute după ce presa a transmis informația, Ministerul de Finanțe a revenit și Marcel Boloș și-a cerut scuze pentru confuzie, precizând că eroarea a fost rectificată.

Ministrul de Finanțe își cere scuze „pentru orice confuzie” privind creșterea salariilor profesorilor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.